‘Încă de la apariția Legii MiLoG, UNTRR a atras imediat atenția, la nivel național și european, că măsurile din Germania afectează grav libertatea serviciilor pe piața europeană, exprimându-și îngrijorarea cu privire la direcția către care se îndreaptă Uniunea Europeană, cea a neoprotecționismului. Ne bucură faptul că eforturile și acțiunile UNTRR și ale membrilor săi, alături de cele ale asociațiilor din Est, s-au dovedit hotărâtoare în decizia Comisiei Europene. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont că decizia de a iniția procedura de infringement împotriva Germaniei este doar primul pas și că munca UNTRR și a membrilor săi nu se va opri până când oficialii germani nu vor hotărî ca legea salariului minim să nu se mai aplice transportatorilor din alte țări’, a declarat Radu Dinescu, secretar general al UNTRR.

UNTRR a organizat două acțiuni de protest, pe data de 18 martie a.c. la ambasada Germaniei din România și pe 25 martie la Bruxelles, în fața Parlamentului European, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de măsurile adoptate de Germania.

Logo_UNTRR_denumire

Cu ocazia protestului din 25 martie, secretarul general al UNTRR a trimis către o scrisoare către toți membrii Parlamentului European, în care era explicat faptul că Legea MiLoG aduce atingere principiilor Uniunii Europene.

Pe 19 mai a.c., Comisia Europeană a decis să deschidă o procedură de infringement împotriva Germaniei, în legătură cu punerea în aplicare a Legii salariului minim pe economie pentru sectorul transporturilor. În urma unui schimb de informații cu autoritățile germane și o evaluare juridică detaliată a măsurilor germane, Comisia a transmis Germaniei o Scrisoare de Notificare Oficială, fiind primul pas în cadrul procedurii de infringement.

Comisia a declarat că susține în totalitate introducerea unui salariu minim pe economie în Germania, dar consideră că punerea în aplicare a Legii salariului minim pe economie tuturor operațiunilor de transport care intră pe teritoriul german restricționează într-un mod disproporționat libertatea de a presta servicii și libera circulație a mărfurilor.

harta-serviciilor